Forum Contact us!

Wat is Harambee

Harambee is de studentenvolleybalvereniging van de Universiteit Twente. Sinds 1969 heeft de vereniging deze naam, die uit het Swahili komt. De vereniging zelf is opgericht in 1964 en kent natuurlijk een aantal tradities. Harambee biedt de studenten van de UT en de Saxion Hogeschool Enschede verschillende vormen van volleybal. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om actief te zijn naast je studie en trainingen. Zo organiseert Harambee per jaar onder andere een aantal toernooien, evenementen en feesten. Elke eerste donderdag van de maand is het de stapavond en is iedereen van Harambee welkom in de San Remo om gezellig wat te gaan drinken.

Tijdens de introductie van de Universiteit en de Hogeschool wordt Harambee vertegenwoordigd door de Harambee Introduktie Kommissie (HIK). Deze groep mensen organiseert tijdens de introductie verschillende volleybalactiviteiten. Wanneer je door de HIK overspoeld bent met informatie, is dit de plek om het allemaal nog eens rustig na te lezen. Wanneer je zin hebt om eens te komen kijken bij Harambee, dan kun je je hiervoor aanmelden via de website.

[Bekerwinnaar 2003]

100 woorden van...

Tom van Vuren
Heren 5

Hey! Ik ben Tom van Vuren, 20 jaar, nu tweedejaars student Werktuigbouwkunde. Ik ben in mijn eerste jaar gelijk lid geworden van Harambee. Dit kan ik iedereen aanraden! Naast het volleyballen is het namelijk ook altijd gezellig. De kantine zit op elke trainingsavond en wedstrijddag vol met harambeeërs waar je gezellig een biertje mee kan drinken. Ook worden er door het jaar heen vele leuke activiteiten georganiseerd, zoals onze maandelijkse stapavond in de San Remo, het olieflappen toernooi en de harambix. Daarnaast zijn er vele commissies waarin je zelf actief kan worden en activiteiten kan organiseren. Kortom: I Love Harambee!